Fonkie Tuur

In 2015 nam ik deel aan Belgium’s Got Talent als “Fonkie Tuur”. Ik had enkele fimpjes bekeken van andere rappers die deelnemen tijdens de voorbije jaargangen, en gezien dat rappen op zich geen indruk maakte op de jury. Ik moest dus een extra showelement gaan verzinnen … vandaar de nerdy look.

En… het werkte! Ik mocht door naar de callback-ronde en van daaruit naar de halve finale. Ik mocht proeven hoe het is om voor 1 miljoen kijkers live op te treden. Ik koos ervoor om mezelf te blijven en een Nederlandstalig reaggae/rap-nummer te brengen. Commercieel gezien geen geweldige zet maar soit… ik deed het toch maar.

Het leukste aan mijn deelname is dat kinderen en tieners me vaak herkennen, én ik hen nog meer kan inspireren tijdens workshops en coaching-sessies. Want zij hebben immers ook veel talent, ik moet het gewoon even de weg vrijmaken.

Als Fonkie Tuur geef ik interactieve optredens van 1u voor lager en eerste graad van het middelbaar onderwijs. Het publiek wordt op een humoristische manier telkens meegetrokken en danst, scandeert, rapt, kwist, springt mee op de beats. Ideaal ook voor school-, lentefeesten, …