Over Mike Claeys

 11196303_586078378161743_7310459138896124026_nWelkom op mijn site. Mijn naam is Mike Claeys, oprichter en bezieler van Woord Omhoog. Dit is de firma die ik in 2011 oprichtte na een carriëre van 10 jaar als jeugd- en vormingswerker. Zelfstandig muziek-coach is mijn voltijdse bezigheid. Geen bijberoep na de uren voor als er wat tijd over is dus. Mijn job, of beter mijn missie en mijn reden van bestaan op deze muzikale bol. Mijn verhaal werd uitgebreid neergepend door een journalist: Mischa Verheyden. Je kan dit hier lezen. Nogmaals welkom!

Woord omhoog combineert mijn ervaring in het werkveld als vormingswerker en mijn muzikale passie. Ik startte met het geven van rapworkshops. Eerst voor tieners, daarna ook voor lagere school, kleuters, volwassenen… Als ambitieuze starter antwoordde ik op elke aanvraag volmondig “JA”. Dus ook toen me werd gevraagd om iets te doen voor senioren of voor mensen met een mentale én visuele beperking. Ik volgde opleidingen om mijn eigen creativiteit te voeden. Ik werd muzikaal én creatief agogisch coach, en deed tonnen ervaring op met heel diverse doelgroepen.

Daarnaast stond en sta ik veel en dolgraag op een podium. Dit jaar nog als Fonkie Tuur (zie foto) in Belgium’s Got Talent op VTM waar ik de halve finale haalde. Verder ook met mijn dialectrap/reggaeband The Sloofs. En ook met het kinderproject “Meneer Megaferm”.

Ik wou vooral veel dingen doen. Niet teveel hetzelfde. Woord Omhoog ontwikkelde door de jaren heen een aanbod voor kleuters, kinderen, tieners en volwassenen. Ik bedank alle scholen, bedrijven, event-bureaus en jeugddiensten die me gevraagd hebben om mijn passie uit te oefenen. Ik kon hierdoor zoveel leren. Deze uitgebreide website is het resultaat.

Wat mij vooral onderscheid van andere workshoporganisaties is dat elke sessie, workshop of andere opdracht zo goed mogelijk wordt afgestemd op de vraag. Ik beoefen geen bandwerk maar wel mijn levensmissie. Ik doe dit met zorgzame aandacht. Dikwijls wordt een creatieve workshop gezien, als een vastgestelde periode waarin een begeleider specialist zich rond zijn vakgebied bezighoudt met een groep. Ik ga hierin veel verder, en vraag me af hoe ik iedereen kan meetrekken in het verhaal, en het nodige vertrouwen kan geven om zich creatief te uiten. Hoe kan ik een zo ideaal mogelijke context scheppen? Ik sta vooraf uitvoerig stil bij de keuze van materiaal. En ik weet graag wie mijn doelgroep is, zodat ik er mijn sessie of optreden zo goed mogelijk kan op afstemmen.

Het grootste plezier doe je mij dus met een vraag op maat, maar ik ben met elke aanvraag tevreden daar niet van :-). Ik geef nog even een greep uit de opleidingen en workshops waar ik mezelf mee verwende de afgelopen jaren:

   • Bachelor sociaal werk in Hogeschool Gent
   • Getuigschrift CrAC bij Balans in Sint-Amandsberg
   • Workshop en cursus Improvisatietheater beginners en gevorderden bij Wisper Gent
   • 4-daagse clownerie bij Balans Sint-Amandsberg
   • 4-daagse dans en beweging bij Balans Sint-Amandsberg
   • Workshops klankhealing bij soundhealingcenter Pia Lootens te Aalter
   • Zang- en stemcoaching bij studio SingSing-Sarah Algoet te Gent
   • Cursus Mindfullnes bij IAM te Gent
   • Cursus beginners en gevorderden Bio-Energetisch lichaamswerk bij Bodymind Integration te Gent
   • Muzikaal coach bij De Kleine Johannes vzw te Berchem
   • Vierdaagse vorming SLN voor begeleiders deeltijds onderwijs
   • Nascholing Atractief “verantwoord straffen”

Tot “live” misschien? Bel of mail me gerust vrijblijvend voor gelijk welke vraag, of babbel.

Muzikale groet

Mike Claeys/Fonkie tuur/Meneer Megaferm