Workshops voor hoger onderwijs

Muzikale coaching

Voor studenten hoger onderwijs bieden we muzikale coaching op maat aan. Studenten doen ervaring op in het creatieve medium muziek door te experimenteren met stem, zang, rap, ritmes, beweging.

luisteren

Welke betekenis hebben klanken voor jou? We exploreren welke gevoelens we ervaren bij het horen van ritmes en melodieën?

uiten

Hoe kan je uiterlijk vorm geven aan je muzische verlangens? We experimenteren met vocalen, tekst en klanken.
Geef expressie en creëer geluid die wezenlijk is voor jezelf en je doelgroep.

beleven

Hoe ervaar je door te horen, te voelen en te zien geluidstrillingen? We bekijken wat ze bij ons innerlijk teweegbrengen? Hoe beleef je geluid? Wat doet muziek met je gevoelens? Wat maakt het los en hoe geef je er tekstueel vorm aan?
We scheppen een context waar je als deelnemer triggers ervaart om je te uiten en te creëren via klanken, woorden en zinnen.

We gebruiken diverse vocale mogelijkheden om gevoelens en klanken te verkennen en verhalen te creëren.
We gebruiken verschillende materialen om geluiden en klanken te componeren die betekenis heeft voor jou en je toekomstige doelgroep.

We gebruiken hiervoor onder andere een aantal instrumenten uit de electronische muziek (looper/sampler/drumcomputer) als veelgebruikte instrumenten uit klankhealing (klankschalen/shruti-box)

Rapworkshop

Een rap- of Slam Poetry workshop is een garantie op succes tijdens crea-stages of andere activiteiten voor studenten. Een rapworkshop bestaat uit een een intro, middenstuk en toonmoment. Tijdens de intro vertellen we waar en wanneer de eerste rappers te horen waren. Hoe klonk die early rap? En wat is het verschil tussen rap en hiphop? Wie vond het scratchen uit? Vanwaar komt de benaming “rap”?.

We doen tijdens de rapworkshop een aantal amusante en uitdagende oefeningen op rijmen, tekstschrijven, microfoonhantering, ritmegevoel. Vaardigheden die onlosmakelijk met rap verbonden zijn. We behouden een actieve betrokken sfeer, met aandacht en respect voor elke deelnemer. Onze stapsgewijze aanpak maakt rappen plots een stuk makkelijker, waardoor iedereen zich thuis voelt in het rappen.

Tijdens het toonmoment brengen de kersverse mc’s een heuse rapshow op coole beats. Natuurlijk geeft de begeleider graag ook een demonstratie.

Een leuk aandenken aan de workshop rap? Geen probleem. We komen langs met de mobiele recording studio. Op het einde krijg je een professioneel klinkende cd in handen.

Mike is een superdocent! Toffe begeleidersstijl, duidelijk, relaxed, humoristisch, speels… (cursiste van de vierdaagse “Klank & Muziek” bij VSPW/Balans Gent)