Workshops voor jeugddiensten

Een rapworkshop op maat! (vanaf kleuterleeftijd)

Kinderen die in 2015 keken naar Belgium’s Got Talent kennen Fonkie Tuur als de eigenzinnige rapper die het tot in de halve finale schopte. Naast podiumbeest is Fonkie Tuur ook een ervaren muzikaal coach en workshopbegeleider.

Rapworkshops zijn dé ideale activiteiten voor de Grabbelpas- , Swap-, of andere vrijetijdswerking. Kinderen en jongeren ontdekken door onze stapsgewijze aanpak dat rappen gemakkelijker is dan het lijkt. Ze rijmen in een mum van tijd vol overgave op de beats. Yo! Are you ready, Master of ceremony? De rapworkshop eindigt met een spetterend optreden van elke kersverse MC. Onze rapworkshops zijn volledig gericht op amusement en tonnen plezier. Naargelang de leeftijd van de deelnemers wordt de rapworkshop aangepast en op maat gemaakt voor iedereen.Wens je een leuk aandenken aan de workshop? Geen probleem. We komen langs met de mobiele opnamestudio. Zo heb je op het einde van de workshop een professioneel klinkende cd in handen.

Rap-performances van kinderen zijn ideaal om uw toonmomenten of afsluitfeest vorm te geven. Wij bereiden de deelnemers hierop voor zodat het in een mum van tijd echte sterren zijn.

Deze rapworkshop is superleuk voor kinderen en jongeren, en is tevens een ideale activiteit om de teamsfeer en samenhorigheid in de monitorenploeg te bevorderen.

Wenst u een rapshow van Meneer Megaferm/Fonkie Tuur afgewisseld met optredens van de deelnemende kinderen? Contacteer ons vrijblijvend voor meer info.

Ook een rapkamp van meerdere dagen is mogelijk. De deelnemers gaan naast rappen ook scratchen, spelen met drumcomputers, poseren voor een fotoshoot, een professionele studio-opname maken, …

Bakjes vol stemmen-workshop

In de moderne popmuziek zijn vervormde stemmen niet meer weg te denken. De apparatuur die hiervoor gebruikt wordt vinden kinderen ook heel boeiend en amusant. Stemmen van robots, aliens, of stemeffecten uit liedjes die ze kennenl prikkelen hun fantasie en zorgen voor schaterlachende kinderen. We werken ook met een looper (bakje die herhaalt wat je zegt) en een sampler. De deelnemers maken kennis met het geluid van hun eigen stem en gaan ermee experimenteren.

Klank en muziek-workshop

Deze workshop is een mix van stemgebruik, zang, rap en beweging op elektronische ritmes en muziek. De kinderen experimenteren met stil, luid, traag, vlug, groot en klein. De sessie kan puur entertainend zijn. Op aanvraag kunnen we dieper ingaan op bijvoorbeeld samenwerken, vertrouwen of zelf-aanvaarding.

Voor elke workshop geldt:

-grootte van de groep: geen minimum-maximum 25 deelnemers
-de organisator voorziet: ruim lokaal met tafel, stoelen en elektriciteit.

“Super gewoonweg! Ik vond het een goede workshop. Je wist hoe de kinderen aan te pakken en de inhoud was ook goed. Chapeau! Die factuur betalen we met plezier!”
Sabrina Scherps, coördinatrice sportdienst Schelle

“Van het begin tot het einde sprak het de kinderen aan.”
“ Deze workshop was op maat van de kinderen gegeven. Hij wist goed op hen in te spelen. Mike is een zeer motiverend persoon die elke jongere als uniek persoon weet te beschouwen.” Janina Verhaeghe-creatief medewerker Ideekids