Workshops voor kleuters

Meneer Megaferm Rapworkshop

Rappen met kleuters? Het kan! We doen aangepaste oefeningen rond stemgebruik. De deelnemertjes uiten zich via klanken en woorden op ritme. We zoeken tekeningen die met elkaar rijmen. Oudere kleuters komen zelfs tot rijmende zinnen. Humor is nooit ver weg. Op aanvraag regelen we een geluidsopname met professionele apparatuur.

De workshop is Megaplezant én leerrijk. Een ideale taalactiviteit en muziekworkshop, voor in de klas of jeugdactiviteit!

Bakjes vol stemmen-workshop

In de moderne popmuziek zijn vervormde stemmen niet meer weg te denken. De apparatuur die hiervoor gebruikt wordt vinden kleuters ook heel boeiend en amusant. Robot-, heksen-,  kabouter- of  reuzenstemmen prikkelen hun fantasie en zorgen voor schaterlachende kinderen. We werken ook met een looper (bakje die herhaalt wat je zegt) en een sampler. De deelnemers maken kennis met het geluid van hun eigen stem en gaan ermee experimenteren.

Klank en muziek-workshop

Deze workshop is een mix van stemgebruik, zang, rap en beweging op elektronische ritmes en muziek. De kleuters experimenteren met stil, luid, traag, vlug, groot en klein. De sessie kan puur entertainend zijn. Op aanvraag kunnen we dieper ingaan op bijvoorbeeld samenwerken, vertrouwen of zelf-aanvaarding.

Voor alle workshops geldt:

-Duur: 1-2-3u (of iets ertussenin)
-Grootte van de groep: geen minimum – maximum 25
-Te voorzien door de organisatie: ruim lokaal met tafel/stoelen/electriciteit


Enkele reacties …

“De workshops waren SUPER! Alle klassen gaven aan dat Meneer Megaferm zijn workshop telkens goed had afgestemd op de leeftijd. Zelfs mijn peuters waren actief, wat bewonderenswaardig is! Er kwamen allerlei leuke aspecten aan bod van taal/muziek/klanken en het was voor de kleuters een echte kennismaking met het “rappen”, GEWELDIG!”
Juf Kelly, Sint-Vincentiusschool Melle

“We kregen al heel veel positieve reacties over Meneer Megaferm!  Doe vooral verder met dit project!”
Karline Bockaert, Dienst Cultuurparticipatie Stad Gent

“De medewerkers van BKO waren laaiend enthousiast over jouw optreden en workshops.” Joke Maes, Jeugdconsulent Temse

“We willen je nogmaals bedanken voor de fijne samenwerking en het geslaagde optreden op het schoolfeest van zondag.” Ann Van den Steen, directrice basisschool SMO Zottegem