Workshops voor middelbaar onderwijs

Rapworkshop met Fonkie Tuur/Mike C

Leerlingen die in 2015 naar Belgium’s Got Talent keken kennen Fonkie Tuur nog wel.  De eigenzinnige rapper/poëet schopte het tot in de halve finale. Naast podiumbeest is Fonkie Tuur een ervaren muzikaal coach en workshopbegeleider.
Een rapworkshop bestaat uit een een intro, middenstuk en toonmoment. Tijdens de intro vertellen we waar en wanneer de eerste rappers te horen waren. Hoe klonk die early rap? En wat is het verschil tussen rap en hiphop? Wie vond het scratchen uit? Vanwaar komt de benaming “rap”?.

We doen tijdens de rapworkshop een aantal amusante en uitdagende oefeningen op rijmen, tekstschrijven, microfoonhantering, ritmegevoel. Vaardigheden die onlosmakelijk met rap verbonden zijn. We behouden een actieve betrokken sfeer, met aandacht en respect voor elke deelnemer. Onze stapsgewijze aanpak maakt rappen plots een stuk makkelijker, waardoor iedereen zich thuis voelt in het rappen.

Tijdens het toonmoment brengen de kersverse mc’s een heuse rapshow op coole beats. Natuurlijk geeft de begeleider graag ook een demonstratie.

Een leuk aandenken aan de workshop rap? Geen probleem. We komen langs met de mobiele recording studio. Op het einde krijg je een professioneel klinkende cd in handen.

De rapworkshop is een ideale activiteit taalactiviteit / muziekworkshop, en kan gegeven worden voor alle graden en afdelingen van het secundair onderwijs. De precieze aanpak van de workshop verschilt naargelang de leeftijd en richting van de leerlingen. Ook voor Buso-onderwijs is deze rapworkshop uiterst geschikt.

Live-performances van de leerlingen zijn echte eye-catchers op schoolfeesten of andere toonmomenten tijdens het schooljaar.

Tijdens onze rapworkshops kunnen we thema’s behandelen zoals drugpreventie, cyberpesten, armoede, multiculturaliteit, omgaan met gevoelens, …

Ook geschikt voor leerlingen uit het middelbaar onderwijs: workshop Slam Poetry en workshop Zing Je Hit