Workshops voor volwassenen

Nascholing voor leerkrachten

Ontwikkel je rap-vaardigheden met onze creatieve teambuilding
Rap is een expressieve kunstvorm waarbij al rijmend een verhaal verteld wordt op een beat. Je moet dus niet kunnen zingen om te rappen. Goed kunnen babbelen en een beetje ritmegevoel zijn de belangrijkste eigenschappen van een rapper.

Tijdens de nascholing tonen we hoe je als leerkracht in de klas met rappen aan de slag kan gaan. Vergeet alle stoerdoenerij en hiphop-clichés. Rappen is woordkunst (Rhythm And Poetry). Elke leerkracht met een klein beetje durf kan met de leerlingen gaan rappen. Het filmpje hiernaast werd gemaakt tijdens een nascholing van drie uur. Op het einde was er dit leuke resultaat. Rapworkshops zijn onze core-business, we weten als geen ander hoe we mensen warm kunnen maken om mee te doen.

De nascholing verschilt van de teambuilding-sessies doordat ze 100% gericht zijn op hoe je als leerkracht met rappen vanalles kan gaan doen in de klas: een rapsong maken, een opname maken, allerlei oefeningen die wij zelf in de loop der jaren hebben ontwikkeld.

De nascholing is er ook voor kleuterleerkrachten. Woord Omhoog verzorgt ook workshops voor kleuters (zie afdeling kleuters onder aanbod), en weet dus als geen ander hoe je met kleuters aan de slag kan gaan met beats, rijmen, ritmes en stemgebruik.

De school krijgt na de sessie een cd met beats en een pdf-bestand met de inhoud van de vorming, aangevuld met de nodige praktische tips.

Alle info over onze Rap-teambuilding kan je vinden op www.rap-teambuilding.com

“Na de workshops hebben de deelnemers een uiterst summiere evaluatie gemaakt (op een kaartje stond na elke workshop : onvoldoende – voldoende – goed). Bij de workshop Rappen  heeft elke deelnemer ‘goed’ aangeduid, dikwijls aangevuld met allerlei versterkende uitingen: uitroeptekens, de woordjes ‘zeer’ en ‘uiterst’ enz.   M.a.w. iedereen dik tevreden.”
Charles Dheere-Directeur Scholengroep Reynaert

“Bedankt voor de fijne voormiddag! Er werd nog regelmatig verder gerapt in de namiddag… Het was boeiend en inspirerend. Een enthousiastere start van het schooljaar kon ik me niet voorstellen.”
Piet Coene-Directeur basisschool Hemelsdaele Brugge